Το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνο από την Zaha Hadid

Η αρχιτέκτονας Zaha Hadid συνεργάζεται με τους ειδικούς στην κατασκευή αεροδρομίων ADPI σχετικά με τα σχέδια για το νέο σημαντικό τερματικό σταθμό στο Daxing, στο Πεκίνο, το οποίο θα φιλοξενεί 45 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.
Ο νέος Αερολιμένας του Πεκίνο θα βρίσκεται στην απέναντι πλευρά της πόλης από τα υπάρχοντα αεροδρόμιο Capital του Πεκίνου, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2008 από την Foster + Partners, αλλά ήδη υπερβαίνει την προγραμματισμένη δυναμικότητά του – παρά το γεγονός ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο.
Η ADPI κέρδισε την προσφορά για να σχεδιάσει ένα νέο αεροδρόμιο στο Πεκίνο το 2011. Η εταιρεία πλέον συνεργάζεται με Zaha Hadid Architects να αναπτύξει την πρότασή της – και φιμολογείται ότι θα γίνει ο “μεγαλύτερος τερματικός σταθμός αεροδρόμιου του κόσμου».

Σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες, ο τερματικός θα έχει μια ευέλικτη διάταξη που θα της επιτρέψουν να προσαρμοστούν σε διαφορετικές διαμορφώσεις. Θα πρέπει επίσης να συνδεθεί με τις τοπικές και εθνικές σιδηροδρομικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας Gao Tie.

Απάντηση