Συνάντηση Τόλιου με μέλη της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου

Το Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας Γιάννη Τόλιο και υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφτηκαν την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 εκπρόσωποι της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου με επικεφαλής τους Αντιπροέδρους Γιώργο Δουκίδη και Κώστα Κατσαρό.
Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν κατά κύριο λόγο θέματα «εποπτείας της αγοράς» στα προϊόντα αλουμινίου, καθώς διαπιστώνεται σημαντική διακίνηση προϊόντων από τα βόρεια και ανατολικά σύνορα της χώρας χωρίς νόμιμα παραστατικά, καθώς και διακίνηση απομιμητικών προϊόντων.
Κοινή υπήρξε η αντίληψη και από τα δύο μέρη ότι η ενίσχυση των μηχανισμών και η διενέργεια εντατικότερων ελέγχων θα συμβάλει στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μέσω της διασφάλισης της εφαρμογής από όλους (παραγωγούς και εισαγωγείς) των απαιτήσεων της κείμενης νομοθεσίας για τα προϊόντα αλουμινίου.
Άλλα ζητήματα που τέθηκαν από την πλευρά της Ένωσης ήταν τα προβλήματα που προκύπτουν από τη μη εφαρμογή ενιαίων προδιαγραφών στα προϊόντα αλουμινίου κατά την υλοποίηση δημοσίων έργων, η ύπαρξη παράνομης περισυλλογής και διακίνησης scrap, καθώς και το ενεργειακό κόστος.
Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την επιτυχία του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» ως τη μόνη διέξοδο τόνωσης του κλάδου της διέλασης και κατέθεσαν τις προτάσεις τους ενόψει της επεξεργασίας του νέου κύκλου του προγράμματος.
Ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας δήλωσε ότι θα εξεταστούν συνολικά οι προτάσεις της Ένωσης και τόνισε ότι μέριμνα της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας είναι η αναβάθμιση των παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου με επίκεντρο την ασφάλεια και την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος, καθώς και την τήρηση υγιούς ανταγωνισμού.

Απάντηση