Σε Ρώμη & Κωνσταντινούπολη ο Υπουργός ΠΕΚΑ

Για Ρώμη και Κωνσταντινούπολη αναχώρησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης. Σκοπός του ταξιδιού, η συμμετοχή του υπουργού ΠΕΚΑ στη Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για την ευρωμεσογειακή ενεργειακή συνεργασία και στις εργασίες του Energy Economic Summit του “Atlantic Council” αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα στη Ρώμη (18-19 Νοεμβρίου) ο κος Μανιάτης, θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου με θέμα «Κτίζοντας μια ευρωμεσογειακή ενεργειακή γέφυρα – Η στρατηγική σημασία των ευρωμεσογειακών δικτύων φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο της ενεργειακής ασφάλειας». Η Διάσκεψη διοργανώνεται από την Ιταλική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σκοπός της είναι η ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Νοτίου Μεσογείου.

Μεταξύ των θεμάτων που θα εξετασθούν είναι η προώθηση ενός Μεσογειακού κόμβου φυσικού αερίου, η αξιοποίηση τουLNGως εναλλακτικού καυσίμου για τις μεταφορές, η ασφάλεια των εγκαταστάσεων υπεράκτιων γεωτρήσεων, τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και η προώθηση της ενεργειακής απόδοσης και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, μετά από σχετική πρόσκληση των διοργανωτών, αναμένεται να απευθύνει ομιλία με θέμα τις νέες πηγές και οδεύσεις φυσικού αερίου. Α

ντιστοίχως, ο Γιάννης Μανιάτης θα επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη (19-22 Νοεμβρίου), προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Energy Economic Summit του Αμερικανικού Think Tank “Atlantic Council”. Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο Υπουργός ΠΕΚΑ θα έχει πρόγευμα με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Joseph Biden, θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ernest Moniz, τον Τούρκο ομόλογό του, Taner Yildiz και υψηλούς αξιωματούχους από χώρες της ΕΕ, όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Ουγγαρία. Ο Γιάννης Μανιάτης θα επισκεφθεί παράλληλα το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι και θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο. Κεντρικό θέμα του Energy Economic Summit είναι οι επιχειρηματικές συμφωνίες σε καιρό κρίσης (“Doing Business in Turbulent Times”), ενώ ο Υπουργός ΠΕΚΑ θα συμμετάσχει σε υπουργικές συναντήσεις.

Απάντηση