ΣΕΚΑ: Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Σχολή Αλουμινίου στο Ε.Κ.Κ.Ν Αυλώνα

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Ε.Κ.Κ.Ν.Α ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του ΣΕΚΑ και τους μαθητές, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Τεχνιτών Αλουμινίου που έχει ιδρύσει και λειτουργεί ο ΣΕΚΑ μέσω του Ινστιτούτου Κατασκευών Αλουμινίου (ΙΝΚΑΛ) από τον Νοέμβριο του 2011.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα στις 16 Απριλίου 2013. Τον υποδέχτηκαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντώνης Ρουπακιώτης, ο Υφυπουργός κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγληματικής Πολιτικής κ. Μαρίνος Σκανδάμης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Σωφρονιστικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Σταλίκας, η Διευθύντρια του Καταστήματος κα Μαρίνα Μπούκη, και ο Αρχιφύλακας κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, μαζί με στελέχη της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ο κ. Πρόεδρος ενημερώθηκε από τον Υπουργό και τη Διευθύντρια για τις συνθήκες που επικρατούν στο κατάστημα, τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ανήλικοι-νεαροί κρατούμενοι. Στη συνέχεια περιηγήθηκε σε χώρους του καταστήματος. Πρώτα επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο και έπειτα, επισκέφτηκε το Γυμνάσιο-Λύκειο του καταστήματος.

Η επίσκεψη του Προέδρου ολοκληρώθηκε με την συνάντηση των εκπροσώπων του ΣΕΚΑ και τους μαθητές, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Τεχνιτών Αλουμινίου που έχει ιδρύσει και λειτουργεί ο ΣΕΚΑ μέσω του Ινστιτούτου Κατασκευών Αλουμινίου (ΙΝΚΑΛ) από τον Νοέμβριο του 2011. Συνομίλησε με τον Πρόεδρο του ΙΝΚΑΛ κ. Γιάννη Δαμανάκη , την πρόεδρο του ΣΕΚΑ κα Δήμητρα Κοντελέ και τον εκπαιδευτή των παιδιών κ. Κωνσταντίνο Λένο, για τη λειτουργία της σχολής , τους συνεχάρη  για το κοινωνικό τους έργο και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του λέγοντας ότι η επίσκεψη του ήταν μάθημα ζωής.

Απάντηση