Πρώτη συνάντηση των Αθηνών για τις Ευρωπαϊκές ΜμΕ διοργανώνει η ΓΣΕΒΕΕ και το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Την 1η συνάντηση των Αθηνών για τις Ευρωπαϊκές ΜμΕ διοργανώνει η ΓΣΕΒΕΕ και το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ στην Αθήνα στις 3 & 4 Δεκεμβρίου 2015, στο ξενοδοχείο Hilton. Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει το καθοριστικό ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο ξεπέρασμα της κρίσης και στην αναπτυξιακή διαδικασία της Ελλάδας και της Ευρώπης μέσα από την αποτελεσματική χρήση των νέων οικονομικών εργαλείων για τις ΜμΕ.
Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν Υπουργοί της Κυβέρνησης, στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών οργανώσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, των ερευνητικών ινστιτούτων για τις ΜμΕ, η Πρόεδρος της UEAPME (Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Βιοτεχνικών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων) καθώς επίσης Πρόεδροι και στελέχη των Ευρωπαϊκών και Ελληνικών Τραπεζικών Ιδρυμάτων.
Ειδικότερα, ομιλητές στο συνέδριο θα είναι ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, κ. Γ. Σταθάκης, η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, καθ. Κ. Λούκα Κατσέλη, ο Επικεφαλής του ΟΟΣΑ για το Τμήμα Οικονομικής Ανάλυσης στην Ελλάδα, κ. Christian Daude, ο Υπεύθυνος Επενδύσεων και Μικροχρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, κ. Riccardo Aguglia, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδας, κ. Νίκος Μυρτάκης, ο Υπεύθυνος Πολιτικής, Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Αγοράς Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜμΕ, Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Wojciech Sopinski, ο Υπεύθυνος Μονάδας Προγράμματος COSME και Πολιτικών ΜμΕ, Γ.Δ.Εσωτερικής Αγοράς Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜμΕ, Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Κώστας Ανδρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος ΕΟΚΕ με την ευθύνη του προϋπολογισμού, κ. Michael Smyth, ο ΑντιπρόεδροςΙταλικής Συνομοσπονδίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (CNA), κ. Giuseppe Oliviero, οΠρόεδρος του Enterprise Greece, κ. Χρήστος Στάικος, ο Υπεύθυνος Μονάδας ΜμΕ, Τμήμα Επιχειρήσεων, Διεθνές Γραφείο Εργασίας, κ. Markus Pilgrim, ο Πρόεδρος ΕΤΕΑΝ, κ. Κωνσταντίνος Γαλιάτσος, ο Πρόεδρος ΕΣΕΕ, κ. Βασίλης Κορκίδης, ο Αντιπρόεδρος της UEAPME, κ. Δημήτρης Ασημακόπουλος, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς καθώς επίσης εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών Συνομοσπονδιών ΜμΕ από Ιταλία, Ισπανία, Κροατία, Πολωνία, Γαλλία, Ρουμανία, Αυστρία κα.
Στα πλαίσια του Συνεδρίου θα προβληθεί σε πρώτη προβολή το ντοκιμαντέρ του Νίκου Μεγγρέλη «Ως εδώ» που αφορά στο πως βιώνουν την κρίση οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.
Το Συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του EnterpriseGreece.

Απάντηση