Πράσινο Βραβείο για την Τράπεζα Πειραιώς

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Βραβείο Προϊόντος (Product Award for sustainable development) των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2013-2014» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απονεμήθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς για τα Πράσινα Προϊόντα και τις Πράσινες Υπηρεσίες της.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στο πλαίσιο της 5ης τελετής απονομής των «Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον -European Business Awards for the Environment», παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μανιάτη. «Η διάκριση αυτή αντικατοπτρίζει τη συνεχή δέσμευση και στήριξη της Τράπεζας Πειραιώς εδώ και 10 χρόνια στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που προωθούν την πράσινη επιχειρηματικότητα», όπως δήλωσε κατά την παραλαβή του βραβείου, η κα Έλενα Πριμικήρη, Διευθύντρια Εργασιών Περιβαλλοντικής Τραπεζικής του Green Banking της Τράπεζας Πειραιώς.

Τα Πράσινα Προϊόντα και οι Πράσινες Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς που απέσπασαν τη σημαντική αυτή ευρωπαϊκή διάκριση, αποτελούν μία οικογένεια προϊόντων και υπηρεσιών που υποστηρίζουν επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες στους κλάδους των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), της εξοικονόμησης ενέργειας, της εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων και νερού, της πράσινης χημείας, των πράσινων μεταφορών, της βιολογικής και υπεύθυνης γεωργίας και του οικοτουρισμού-αγροτουρισμού. Τα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον» θεσμοθετήθηκαν το 1987 ως «European Better Environment Awards». Πρόκειται για ένα Ευρωπαϊκό θεσμό εξαιρετικά σημαντικό για την υιοθέτηση και την υλοποίηση περιβαλλοντικών πολιτικών από τις Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και έχει ως στόχο να τις παρακινήσει στην υιοθέτηση πολιτικών προστασίας του περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης.

Απάντηση