ΠΟΒΑΣ: Επίσκεψη του Προέδρου της στο Σωματείο Μεταλλοκατασκευαστών Ν. Χανίων, “Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ”

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον, το απόγευμα της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου στο ΕΒΕΧ την ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωματείου Μεταλλοκατασκευαστών Ν. Χανίων, “Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ”.
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Θεόφιλος Παγιάτης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους συνάδελφους για την εξέλιξη των θεμάτων που διαχειρίζεται το Δ.Σ. της ΠΟΒΑΣ στην τρέχουσα περίοδο και τόνισε ότι η Πιστοποίηση του επαγγέλματός είναι ορόσημο για τον κλάδο. Στον δύσβατο δρόμο για την επίτευξη της είπε , προσπαθήσαμε να έχουμε παράλληλα αποδοχή από την αγορά εργασίας των προσόντων που αποκτώνται μέσω του συστήματος της δια βίου κατάρτισης και άμεση σύνδεση του περιεχομένου των προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης με τα αντίστοιχα επαγγελματικά περιγράμματα. Αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα BUILD UP Skills UPSWING που στοχεύει στην ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων σε θέματα ενεργειακής αποδοτικότητας καθώς και στην επικαιροποίηση του Επαγγελματικού Περιγράμματος του Αλουμινοσιδηροκατασκευαστή με εξειδίκευση στην εξοικονόμηση ενέργειας. Τέλος έγινε αναφορά και στο Energy Labeling, το οποίο πρόκειται να επηρεάσει τις κατασκευές κουφωμάτων τα επόμενα έτη.
Μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν το Εγχειρίδιο νέων τεχνικών δομικών έργων αλουμινίου – σιδήρου, η σήμανση CE, ο Διοικητικός Απολογισμός και ο Οικονομικός Απολογισμός του έτους 2015, ο Προϋπολογισμός Έτους του έτους 2016, ενώ έγιναν και ανακοινώσεις για τα τρέχοντα θέματα από τους παρευρισκόμενους. Στην Συνέλευση παραβρέθηκαν, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Μαργαρώνης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Ομοσπονδίας ΟΕΒΕΝΧ κ. Παυλάκης. Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ με τον Πρόεδρο του Σωματείου Ν. Χανίων κ. Γιάννη Στριλιγκά την επόμενη ημέρα επισκέφθηκαν συνάδελφους στους χώρους εργασίας και συζήτησαν μαζί τους για τα καθημερινά προβλήματα .
Στόχος των επισκέψεων είναι η συσπείρωση του κλάδου, διότι με τον τρόπο αυτό δίδεται η δυνατότητα να αναδειχθούν τα επίκαιρα ζητήματα που αφορούν τους συνάδελφους, σε
θέματα μείζονος ενδιαφέροντος, διατηρώντας την ελπίδα του κατασκευαστή για το σήμερα και το αύριο. Η ΠΟΒΑΣ ευχαριστεί θερμά για την πρόσκληση και την φιλοξενία τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Στριλιγκά και τα μέλη του Σωματείου Μεταλλοκατασκευαστών Ν. Χανίων.

Απάντηση