Πανέμορφο προκατασκευασμένο με ηλιακή ενέργεια που μπορεί να μεταφερθεί σχεδόν παντού!

Η PAD στούντιο έχει παρουσιάσει ένα σπίτι που μπορεί κυριολεκτικά να σηκωθεί από γερανό και να μετακινηθεί σχεδόν οπουδήποτε. Κατασκευασμένο στο Yorkshire σε ένα εργοστάσιο κατασκευής κατοικιών, το Forest Lodge είναι ένα πανέμορφο σύγχρονο προκατασκευασμένο που προσφέρει πολύ περισσότερα από ένα συμπαγές σπίτι. Η ηλιακή ενέργεια στο σπίτι βασίστηκε στα πρότυπα PassiveHaus και ελαχιστοποιεί τη χρήση ενέργειας μέσω του έξυπνου και ιδιαίτερου σχεδιασμού του.
Επίσης η κίνηση που μπορεί να είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα οφέλη, αλλά αυτό το χαρακτηριστικό δημιουργήθηκε από ανάγκη και όχι από επιθυμία. Η PAD Studio έδωσε τη λύση σε ένα ζευγάρι που ήθελε να ζει στο England’s New Forest National Parkland μια όμορφη αλλά προστατευόμενη περιοχή. Οι ιδιοκτήτες Mel και Roy Matthews, στους οποίους έχει απαγορευθεί να έχουν μία μόνιμη κατασκευή στην περιοχή μπορούν πλέον να ζουν σε μια κινούμενη κατοικία. Μια στιβαρή δομή από χάλυβα που μπορεί να ανυψωθεί και να κινηθεί με γερανό, δίνει στους ιδιοκτήτες του το δικαίωμα πρόσβασης στο όμορφο τοπίο του δάσους.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 30038,30039,30040,30041,30042,30043″][/images_grid]
Εμπνευσμένο από τα γύρω δέντρα ασημένια σημύδα, το κινητό προκατασκευασμένο σπίτι είναι επενδυμένο με ακατέργαστες σανίδες καστανιάς. Η δομή του χαλύβδινου πλαισίου, το οποίο μετρά 6,8 μέτρα σε πλάτος και 20 μέτρα σε μήκος, αποτελείται από δύο υπνοδωμάτια και ένα ευάερο ενιαίο κοινόχρηστο χώρο που συνδυάζει καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα σε ένα χώρο.
Χτισμένο σε δύο PassivHaus πρότυπα και CSH Επίπεδο 4, το σπίτι είναι επενδυμένο σε ένα αεροστεγές, εξαιρετικά μονωμένο περίβλημα. Τα μεγάλα παράθυρα εφοδιασμένα με τριπλά τζάμια επιτρέπουν την θέα του τοπίου και να ησέλθει φυσικό φως σε εσωτερικούς χώρους χωρίς να αφήσει τη διαφυγή θερμότητας. Τα φωτοβολταϊκά στις στέγες σειρά 3.8-κιλοβάτ το σπίτι εκτός από την κάλυψη της ενέργειας στο σπίτι παρέχουν θέρμανση και ζεστό νερό στους ιδιοκτήτες.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 30044,30045,30046,30047″][/images_grid]

Απάντηση