Ο Pininfarina κέρδισε το διαγωνισμό για τον πύργο ελέγχου του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης

Ο Pininfarina έχοντας τον ανταγωνισμό της Zaha Hadid Architects και του Grimshaw κέρδισε τον διαγωνισμό για τον σχεδιασμό του πύργου ελέγχου στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Διάσημα αρχιτεκτονικά γραφεία από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στο διαγωνισμό για τον πύργο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης. Το σχέδιο του Pininfarina νίκησε επίσης και τα πλάνα των RMJM, Massimiliano Fuksas, και Safdie Architects.
Σύμφωνα με τον ιταλό σχεδιαστή πάντρεψε επιρροές από την αεροπορία και τους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας με τον ισχυρό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.
Ο ελλειπτικός πύργος, ο οποίος θα είναι ορατός από τους επιβάτες μέσα και έξω από το νέο αεροδρόμιο, έχει εμπνευστεί από την τουλίπα – το σύμβολο της Κωνσταντινούπολης.
Νωρίτερα φέτος ο Scott Brownrigg διορίστηκε επικεφαλής σχεδιαστής για το ευρύτερο έργο του αεροδρομίου. Το έργο είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί το 2017, η πρώτη φάση θα παραδώσει τρεις διαδρόμους και τερματικές εγκαταστάσεις για μέχρι 90 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.
Αργότερα το έργο, που βρίσκεται περίπου 35 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης, στην περιοχή Arnavutköy – θα επεκταθεί και η χωρητικότητά του θα φθάσει έως και 150 εκατομμύρια.
Μόλις ολοκληρωθεί, η εγκατάσταση, η οποία θα αντικαταστήσει το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, αναμένεται να γίνει το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 30510,30511,30516,30515,30514,30513,30512″][/images_grid]

Απάντηση