Μυτιληναίος: Τέσσερις λόγοι για αισιοδοξία το 2014

Σε επιβεβαίωση των θετικών προβλέψεων που είχε κάνει κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, προχώρησε χθες στο πλαίσιο της παρουσίασης στην Ένωση Θεσμικών, ο επικεφαλής του ομίλου Μυτιληναίος, Ε. Μυτιληναίος. Ειδικά για την πορεία των μεγεθών του αλουμινίνιου ο κ. Μυτιληναίος αναφέρθηκε σε τέσσερις λόγους οι οποίοι δημιουργούν αισιοδοξία για το δεύτερο μισό του έτους.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα μείωσης του κόστους που έχει οδηγήσει σε εξοικονομήσεις άνω του 30% και θεωρείται benchmark για τη διεθνή αγορά αλουμινίου συνεχίζεται, την ίδια στιγμή οι τιμές του LME οι οποίες είχαν βρεθεί σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα ανακάμπτουν. Τρίτον τα premia παραμένουν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ ενώ τέλος και ισοτιμία ευρώ δολαρίου εξελίσσεται ευνοϊκά. Όπως είπε ο κ. Μυτιληναίος, ο όμιλος θα δώσει έμφαση και του χρόνου στη μείωση του κόστους αλλά και του δανεισμού, υπενθυμίζοντας ότι ο όμιλος έχει ήδη επιτύχει μείωση της μόχλευσης και έχει ανανεώσει το δανεισμό του με χαμηλότερο επιτόκιο από το προϋπάρχον.

Γενικά το 2014 εξελίσσεται σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο σε μια πάρα πολύ καλή χρονιά και ο ισολογισμός με τον οποίο θα κλείσει θα αποπνέει υγεία. Για τη ΜΕΤΚΑ ο επικεφαλής του ομίλου προέβη στην εκτίμηση ότι θα συνεχιστεί και στο δεύτερο μισό του έτους το πολύ καλό πρώτο εξάμηνο, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επανείσοδο της κατασκευαστικής στην ελληνική αγορά όπου έχει ήδη αναλάβει ένα μεγάλο έργο και διεκδικεί και νέα. Τέλος για τις αποκρατικοποιήσεις και την προωθούμενη πώληση από την πλευρά της κυβέρνησης της λεγόμενης μικρής ΔΕΗ, ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι ο όμιλος δε θα προβαίνει σε κανένα σχολιασμό εάν δεν υπάρχει σαφής πρόθεση πώλησης και οριστικοί όροι.

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Απάντηση