Μπιλ Γκέιτς: Στις ΑΠΕ θα έπρεπε να επενδύσουν οι κυβερνήσεις

Στις ΑΠΕ θα έπρεπε να επενδύσουν οι κυβερνήσεις και μάλιστα στην ίδια κλίμακα, όπως συνέβη στην περίπτωση του Μανχάταν πρότζεκτ αλλά και στο πρόγραμμα «Απόλλων» στη σελήνη. Το είπε ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος αποκάλυψε ότι πρόκειται να διπλασιάσει τα μυθώδη ποσά που επενδύει στις πράσινες τεχνολογίες και συμβούλεψε του επίδοξους επενδυτές να μπουν στο «παιχνίδι».
Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου τόνισε στους Φαινάνσιαλ Τάιμς ότι έχει επενδύσει 1 δισ. δολ., σε εταιρείες που ασχολούνται με τη δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα, την ανακύκλωση πυρηνικής ενέργειας, νέα είδη μπαταριών και άλλους τύπους ερευνών στο ίδιο πεδίο.
«Μέσα στα επόμενα 5 χρόνια υπάρχει ισχυρή πιθανότητα ότι θα διπλασιαστεί αυτό το ποσό» είπε ο ιδρυτής της Microsoft. « Οι μεγάλες καινοτομίες χρειάζονται για την παραγωγή ενέργειας με τρόπο που θα μείωνε σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Και αυτό θα συμβεί μόνο εάν οι κυβερνήσεις διαθέσουν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια στην έρευνα και ανάπτυξη για τις νέες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».
Ο Γκέιτς τόνισε ότι «υπάρχει υπερβολική αβεβαιότητα και υπάρχουν τόσοι πολλοί δρόμοι, θα ήταν σαν το Μανχάταν πρότζεκτ και το «Απόλλων» πρότζεκτ, υπό την έννοια ότι η κυβέρνηση θα επένδυε σοβαρά στην έρευνα και ανάπτυξη».
Το Μανχάταν πρότζεκτ ήταν το αμερικανικό ερευνητικό πρόγραμμα, που οδήγησε στη δημιουργία της πρώτης πυρηνικής βόμβας. Εργάστηκαν πάνω σε αυτό 130.000 άνθρωποι και το κόστος του ξεπέρασε τα 32 δισεκατομμύρια ευρώ, σε σημερινές τιμές.

Απάντηση