Κόστα Ρίκα: Παράγει το 98% της ενέργειας της από ανανεώσιμες πηγές

Η χώρα της Κεντρικής Αμερικής παράγει όσους πόρους χρειάζεται βασισμένους σε ενέργαι που προέρχεται από τον άνεμο , το νερό, τη γεωθερμία, τον ήλιος και τη βιομάζα.Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ένα σημαντικό ζήτημα σήμερα, κυρίως επειδή οι χώρες προσπαθούν να επιβραδύνουν την αλλαγή του κλίματος με τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Αλλά η Κόστα Ρίκα προχώρησε, και είναι ήδη ένας πραγματικός παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της ενεργειακής καινοτομίας.
Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας της Κόστα Ρίκα και το Ινστιτούτο Ηλεκτρικής Ενέργειας διαπιστώνουν ότι η χώρα της Κεντρικής Αμερικής, παράγει περίπου το 98,5% της ενέργειάς της από ανανεώσιμες πηγές. Αυτό σημαίνει ότι οι πηγές ενέργειας περισσότερο αυτή τη στιγμή είναι ο άνεμος, το νερό, η γεωθερμία, ο ήλιος και η βιομάζα. Ως εκ τούτου, μόνο 1,45% στηρίζεται στους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με υδρογονάνθρακα.
Βασισμένος σε αυτά τα στοιχεία ο διευθύνων σύμβουλος της ICE, Κάρλος Ομπρεγκόν, δήλωσε: Οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν της ενέργειες του ICE, που έχει προγραμματίσει να χρησιμοποιούνται αποδοτικά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της χώρας (…)ένα διαφοροποιημένο ενεργειακό πλέγμα επιτρέπει την πιο αποτελεσματική εκμετάλλευση των ατμοσφαιρικών συνθηκών, ενώ οι εκπομπές επιβλαβών αερίων μειώνονται και έχουν θετικό αντίκτυπο στη σταθερότητα των τιμών.
Σίγουρα θα πρέπει να μιμηθούν την πρόοδο αυτή και άλλα κράτη σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα σε μέρη όπως η Χιλή, όπου λαμβάνονται νέα αλλά μακροπρόθεσμα μέτρα, για να φθάσει το 2025 η ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές να καλύπτει το 20%.

Απάντηση