Κατάρ: Σε σκηνές βεδουίνων στην έρημο θα κοιμίσει τους επισκέπτες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2022

Όσοι αποφασίσουν να ταξιδέψουν στο Κατάρ για να παρακολουθήσουν το Μουντιάλ του 2022 θα ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία καθώς η κυβέρνηση της χώρας της Μέσης Ανατολής θα τους κοιμίσει κάτω από τα αστέρια.

«Πενία τέχνας κατεργάζεται». Η αρχαία ελληνική παροιμία ταιριάζει «γάντι» στην πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης του Κατάρ να φιλοξενήσει όσους επισκεφθούν την χώρα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 2022 στην έρημο.

Αρχικά, όταν το 2010 το Κατάρ επιλέχθηκε για την διεξαγωγή του Μουντιάλ του 2022, η κυβέρνηση εξήγγειλε την κατασκευή τουλάχιστον 55.000 δωματίων για να φιλοξενήσει τους επισκέπτες που αναμένονται να είναι περίπου 500.000 άτομα. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA) έχει ζητήσει από την κυβέρνηση της πετρελαιοπαραγωγού χώρας να κατασκευάσει τουλάχιστον 60 .000 νέα δωμάτια, αλλά η συνεχιζόμενη πτώση της τιμής του πετρελαίου έχει αλλάξει τα σχέδια της κυβέρνησης.
Μέχρι τον Ιανουάριο οι αρχές του Κατάρ δήλωσαν ότι δεν θα μπορέσουν να κατασκευάσουν περισσότερα από 46.000 νέα δωμάτια για όσους επισκεφθούν την χώρα το 2022 και οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου είχαν μια φαεινή ιδέα. Η χώρα θα κοιμίσει τους επισκέπτες στην έρημο σε σκηνές βεδουίνων με στόχο αυτοί να βιώσουν την παραδοσιακή φιλοξενία της Μέσης Ανατολής.

Εκπρόσωπος της επιτροπής για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου το 2022 στο Κατάρ δήλωσε: «Κατά την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου είναι για εμάς δέσμευση να δείξουμε την φιλοξενία και την φιλία της Μέσης Ανατολής. Ως αποτέλεσμα της δέσμευσής μας επεξεργαζόμαστε ένα πρότζεκτ οι επισκέπτες για το Μουντιάλ να κοιμηθούν κάτω από τα αστέρια».

Απάντηση