Η CFCOMPANY παρούσα στο Οpen Ηouse Αthens

Η CFCOMPANY με χαρά ανακοινώνει ότι συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Open House Athens που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 17 Μαΐου.
Το Open House αποτελεί ένα σημαντικό διεθνή θεσμό ανάδειξης και προώθησης της αρχιτεκτονικής, ο οποίος ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα έχει διαδοθεί σε περισσότερες από 30 πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος.

Κάθε χρόνο, για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν, και η πόλη μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική τους.

Φέτος η CFCOMPANY δηλώνει παρούσα σε αυτή την γιορτή της πόλης και της αρχιτεκτονικής με δύο της κτίρια: την έδρα των γραφείων της στον Ταύρο (CFHQ – Tεώ 40, Ταύρος) και την πολυκατοικία στην συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Δαμοκλέους 1 στο Γκάζι.

Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για την μετασκευή σε σύγχρονους γραφειακούς χώρους προϋπάρχοντος κτιρίου στην περιοχή του Ταύρου που διαμορφώθηκε σε δύο φάσεις (στις δεκαετίες 1960-70) και στέγαζε επί σειρά ετών βιοτεχνία φωτιστικών. Στην περίπτωση της νεωτερικής πολυκατοικίας στο Γκάζι παρακολουθούμε την δυναμική ογκοπλαστική διαμόρφωση τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του κτιρίου και παρά τους σφικτούς κτιριολογικούς και πολεοδομικούς περιορισμούς του οικοπέδου.

‘Ωρες επισκέψεων:

Πολυκατοικία στο Γκάζι, Σάββατο και Κυριακή: 11 το πρωί με 1 το μεσημέρι.
CFHQ, Σάββατο και Κυριακή: 3 το μεσημέρι με 5 το απόγευμα.

Απάντηση