ΕΕΑ: Οι νέες απαιτήσεις στη σήμανση CE για πόρτες & παράθυρα

Στις 11 Ιουλίου 2013  πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου με θέμα  «Οι νέες απαιτήσεις στη σήμανση CE για πόρτες και παράθυρα» στο ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα, την οποία παρακολούθησαν περίπου 180 άτομα.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ουσιαστική ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων στον κλάδο  (παραγωγοί συστημάτων, κατασκευαστές, έμποροι, σύμβουλοι κλπ.) για τις αλλαγές που επέρχονται στη σήμανση CE για πόρτες και παράθυρα  με την πλήρη εφαρμογή του Κανονισμού Δομικών Προϊόντων από την 1η Ιουλίου 2013.

Ο κ. Ε. Ταφρόγλου   Πρόεδρος  της ΕΕΑ, παρουσίασε  την πορεία και τα επιτεύγματα του κλάδου, δίνοντας έμφαση στην περίοδο  2007, που ήταν  η καλύτερη χρονιά,  μέχρι και τη σημερινή δύσκολη εποχή.

Η κα. Ε. Γκανάκου, Γενική Διευθύντρια της ΕΕΑ στην παρουσίαση της με θέμα «Κανονισμός Δομικών Προϊόντων» αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει η ΕΕΑ διαχρονικά από το 2003 μέχρι σήμερα όσον αφορά την σήμανση CE και παρουσίασε τις αλλαγές  που επέρχονται με την εφαρμογή του Κανονισμού Δομικών προϊόντων από 1/7/2013, καθώς και στοιχεία  για τον έλεγχο της αγοράς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο κ. Π. Παύλου, Πολιτικός Μηχανικός, Μέλος Τεχνικής  Επιτροπής ΕΕΑ στην ομιλία του με θέμα «Δήλωση Επιδόσεων –  Σήμανση CE», ανέπτυξε το θέμα της Δήλωσης Επιδόσεων που απαιτείται πλέον από τον Κανονισμό, επεσήμανε τις διαφορές με τις απαιτήσεις της σήμανσης CE και παρουσίασε ένα σχέδιο μιας τυπικής δήλωσης επιδόσεων και Σήμανσης CE.

Ο κ. Θ. Κασάνης, Μηχανολόγος Μηχανικός, Μέλος Τεχνικής Επιτροπής ΕΕΑ, στην παρουσίαση του με τίτλο «Υπολογισμός συντελεστή θερμοπερατότητος κουφωμάτων», ανέπτυξε διεξοδικά όλους τους τρόπους και τις μεθόδους που αναφέρονται στο σχετικό πρότυπο  για τον υπολογισμό του συντελεστή Uw, ο οποίος και πρέπει να δηλώνεται υποχρεωτικά λόγω  ΚΕΝΑΚ.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους  παρευρισκόμενους και απαντήσεις  από τους ομιλητές  και  η βραδιά έκλεισε με ένα cocktail στο Roof garden του ξενοδοχείου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των εταιρειών  ΑLUMIL,  ALUMINCO,  ANALCO, ETEM, G-S και NΕΟΚΕΜ. Για την οργάνωση και επικοινωνία της εκδήλωσης συνεργάστηκαν τα περιοδικά ALUMINIUM  και PROFIL και  η εταιρεία  ENERGYLINE. Οι παρουσιάσεις  είναι  αναρτημένες  στην ιστοσελίδα της ΕΕΑ (www.aluminium.org.gr)

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 11487,11488,11489,11490,11491,11492,11493,11494″][/images_grid]

Απάντηση