Διεθνής Έκθεση BIG 5 SHOW στο Dubai World Trade Centre στις 23-26 Νοεμβρίου 2015

Η Διεθνής Έκθεση BIG 5 SHOW θα λάβει χώρα από 23-26/11/2015, για 36η χρονιά, στο εκθεσιακό κέντρο Dubai World Trade Centre στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το 2014 διοργανώθηκαν περισσότερα από 105 σεμινάρια με ελεύθερη συμμετοχή, καθώς και 55 πιστοποιημένα workshops τα οποία παρακολούθησαν 2.674 συμμετέχοντες, ενώ κατεγράφη σημαντική άνοδος του αριθμού των αγοραστών από τις χώρες GCC όπως Σ. Αραβία και το Κατάρ, αποδεικνύοντας ξανά τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι οργανωτές την έκθεση ως σημείο συνάντησης, ενημέρωσης και εμπορικής συναλλαγής του τομέα των κατασκευών. Για το 2015, η διοργάνωση θα συνεχίσει να εστιάζει στα προϊόντα καινοτομίας όσο και στα αναγνωρισμένα, ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες όπως και στην πράσινη τεχνολογία και παράλληλα θα διευκολύνει όσο μπορεί περισσότερο τους διεθνείς εκθέτες να αντιληφθούν τις εμπορικές πρακτικές στα ΗΑΕ, μέσω σειράς εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ

Η έκθεση συγκεντρώνει και προβάλλει τη μεγαλύτερη ποικιλία σε προϊόντα και υπηρεσίες του τομέα των κατασκευών. Ειδικότερα προβάλλονται : Δομικά υλικά (δόμηση, μόνωση, οδοποιία, κατασκευές),ηλεκτρολογικό υλικό, κλιματισμός, εξοπλισμός αεροδρομίων, καλώδια, ηλεκτρικά μηχανήματα, τεχνολογία υδάτων & περιβάλλοντος (πισίνες, σιντριβάνια, προστασία περιβάλλοντος, είδη ύδρευσης, άρδευσης),τεχνολογία κλιματισμού (ψύξη – θέρμανση) κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, συστήματα καθαρισμού και συντήρησης, προϊόντα μεταλλουργίας και υαλουργίας, μπάνια, κεραμικά, μάρμαρα υλικά επεξεργασίας μαρμάρων και προϊόντα ξύλου (πόρτες – κουφώματα – πατώματα, ειδικές κατασκευές κ.λ.π) H Έκθεση αρχικά κάλυπτε 5 κλάδους, όπως δηλώνει και ο τίτλος της, δηλαδή οικοδομές- κατασκευές, ύδρευση, περιβάλλον, ψύξη, κλιματισμός, καθαρισμός, συντήρηση, γυαλί και μέταλλο, τα τελευταία πάντως χρόνια η έκθεση καλύπτει ουσιαστικά 8 κλάδους μιας και ο κλάδος της κατασκευής περιλαμβάνει και τις κατηγορίες ειδών μπάνιου, κεραμικών και πετρωμάτων – μαρμάρων. Από το 2008 έχει προστεθεί και 9ος κλάδος το PMV section που παρουσιάζονται τα βαριά μηχανήματα και από το 2013 ο κλάδος Windows & Doors. Παρόλα αυτά ο αρχικός τίτλος, The BIG 5 SHOW, διατηρείται κυρίως σαν λογότυπο μια και έτσι είναι γνωστή η έκθεση σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ αναπτύσσεται και σε άλλες περιοχές (πχ. Σαουδική Αραβία, Κουβέιτ ,Ινδία).

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ & ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝOY ETOYΣ

● Καθαρή εκθεσιακή επιφάνεια 91.500 τ.μ.
● Σύνολο εκθετών: 2.801 επιχειρήσεις
● 61 χώρες μεταξύ των οποίων Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία, Τουρκία, Ινδία, ΗΠΑ, Ην.Βασίλειο, Κίνα, Σ.Αραβία, ΗΑΕ, Ιαπωνία, Κορέα.
● Σύνολο εμπορικών επισκεπτών 81.401 Το 2014 το Ελληνικό περίπτερο κάλυψε συνολικά έκταση 1.270 τ.μ. στα Hall 3,7,8, Rashid Hall, Zabeel Hall, Main Concourse, PMV και ΜΕC της έκθεσης.

Οι 45 συμμετέχουσες επιχειρήσεις παρουσίασαν προϊόντα μαρμάρου, ξυλείας και υαλουργίας, μεταλλικές κατασκευές, μονωτικά υλικά, ηλιακά συστήματα, εντοιχιζόμενες κουζίνες, συστήματα διαχείρισης νερού, θωρακισμένες πόρτες, προϊόντα αλουμινίου, χρώματα, είδη κιγκαλερίας , συστήματα ήχου κ.λ.π. Η ελληνική συμμετοχή, η μεγαλύτερη σε τ.μ σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, με το λειτουργικό και μοντέρνα σχεδιασμένο ελληνικό περίπτερο και το branding GR BUILDING που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τον κατασκευαστικό κλάδο, έτυχε θετικότατων σχολίων τόσο από τους Έλληνες εκθέτες όσο και από τις αποστολές των άλλων κρατών.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΤΟ 2015 Στόχος της Ελληνικής συμμετοχής για το 2015 είναι να ξεπεράσει αυτή του 2014 και να αναδείξει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των Ελληνικών προϊόντων, όλων των κλάδων των δομικών υλικών και υπηρεσιών. Για την ελληνική συμμετοχή του 2015 προβλέπεται ξεχωριστός χώρος υποδοχής (reception desk) για τους ξένους προσκεκλημένους, σχεδιασμός καταλόγου εκθετών, διαφημιστική υποστήριξη της ελληνικής συμμετοχής στους χώρους της έκθεσης, υποστηρικτικά εργαλεία marketing κτλ.

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ : Η Enterprise Greece ήδη έχει εξασφαλίσει χώρο στα Halls 3, 7 & 8, στην αίθουσα Ζabeel και στην SHEIK RASHID HALL .

Απάντηση