Βιώσιμες καινοτομίες στην Greenbuild 2015

Η μεγαλύτερη εκδήλωση για την πράσινη δόμηση η έκθεση Greenbuild 2015 έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Η Greenbuild έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερους από 600 εκθέτες και κορυφαίους κατασκευαστές στον τομέα του πράσινου κτηρίου να αναδείξουν τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις τεχνολογίες που διαθέτουν σήμερα στην αγορά. Δείτε μερικές από τις βιώσιμες καινοτομίες που ξεχώρισαν στην Greenbuild 2015.
Onyx Solar – Φωτοβολταϊκά γυαλιά

Οι ηλιακοί συλλέκτες για κτήρια δεν περιορίζονται πλέον στα συστήματα του τελευταίου ορόφου. Η Onyx Solar ανέπτυξε καινοτόμες λύσεις για ολοκληρωμένα φωτοβολταϊκά στο κτήριο. Λύσεις που καθιστούν δυνατή την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας σε στέγαστρα, φεγγίτες, ακόμη και δάπεδα. Με χρόνο αποπληρωμής λιγότερο από ένα έτος, τα φωτοβολταϊκά γυαλία παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, παρέχοντας παράλληλα ηχμόνωση και θερμομόνωση. Αυτό που ξεχώρησε στα προϊόντα της Onyx Solar ήταν ταδιαφανείς φωτοβολταϊκά δάπεδα, τα οποία μπορούν να κατασκευαστούν σε μια ποικιλία χρωμάτων και με φωτισμό από κάτω.
GlasPro Bird-φιλικό Γυαλί
Η αμερικανική Bird Conservancy (ABC) εκτιμά ότι έως και ένα δισεκατομμύριο πουλιά πεθαίνουν εξαιτίας των συγκρούσεων σε τζάμια κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ευτυχώς, εταιρείες όπως GlasPro έχουν δημιουργήσει ένα τζάμι φιλικό στα πουλιά ειδικά επικαλυμμένο με υγρό UV, που καθιστά το γυαλί ορατό σε πτηνά, τα οποία μπορούν να δουν το υπεριώδες φως, το οποίο στο ανθρώπινο μάτι είναι αόρατο.
Παντός τύπου οικολογική επίστρωση Marine Armor Defense

Η Marine Armor Defense ή MAD Προϊόντα ανέπτυξε μια καταπληκτική επίστρωση για όλες τις χρήσεις που μπορεί να κάνει σχεδόν κάθε επιφάνεια αδιάβροχη, άκαυστη, ανθεκτική στα οξέα και τη σκουριά. Η πιστοποιημένη και φιλική προς το περιβάλλον επίστρωση είναι με βάση το νερό και έρχεται σε υγρή μορφή ή σπρέυ. Το προϊόν, το οποίο μπορεί να αντέξει την ταχύτητα ανέμων με 200 μίλια ανά ώρα, σύντομα θα χρησιμοποιηθεί για να βαφτούν οι στέγες των κατοικιών στην Αϊτή ως μέρος ενός ανθρωπιστικού έργου.

Original Rainwater Pillow

O Νικητής του 2014 Καλύτερο Προϊόν της USGBC της ορθολογικής χρήσης του νερού, το Original Rainwater Pillow είναι ένα καινοτόμο σύστημα συγκομιδής ομβρίων υδάτων. Το σύστημα είναι οριζόντιο γεγονός που καθιστά εύκολη την τοποθετησή του σε αχρησιμοποίητους χώρους. Το βρόχινο νερό συλλέγεται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άρδευση ή συνδεδεμένο με ένα δευτερεύον σύστημα που επεξεργάζεται το νερό και το φιλτράρει να το καθιστά πόσιμο.

SunPower ηλιακοί συλλέκτες

SunPower είναι η πρώτη και μοναδική εταιρεία στον κόσμο για να λαμβάνετε Cradle to Cradle (C2C) πιστοποίηση για τους ηλιακούς συλλέκτες. Αυτό σημαίνει ότι οι C2C πιστοποιημένοι ηλιακοί συλλέκτες E-Series και X-Series δημιουργήθηκαν από υλικά ασφαλή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, που κατασκευάζονται με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αποδοτικές τεχνολογίες νερού, και μπορούν να ανακυκλωθούν στο τέλος της ζωής τους. Αυτό είναι ένα τεράστιο κατόρθωμα, δεδομένου ότι μία από τις μεγαλύτερες επικρίσεις κατά των ηλιακών συλλεκτών είναι τα συχνά περιβαλλοντικά τοξικά υλικά και τις διαδικασίες που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή τους.
Σπίτι ΝΕΤ- ZERO UNIT

Η φετινή Greenbuild παρουσίασε και το σπίτι ΝΕΤ- ZERO UNIT, ένα ηλιακό προκατασκευασμένο κτήριο που συναρμολογείται σε μόλις τρεις ημέρες. Γεμάτο με φιλικά προς το περιβάλλον και Cradle-to-Cradle πιστοποιημένα προϊόντα από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Το σπίτι συνδυάζει την υψηλή ποιότητα κατασκευής με προκατασκευασμένα state-of-the-art προϊόντα. Απίστευτη και όμορφη κατασκευή που ανοίγει το δρόμο για προσιτό, έξυπνο, και πιο βιώσιμο τρόπο στέγασης.
KOHLER Clarity
Το KOHLER Clarity, ένα σύστημα φιλτραρίσματος του νερού κεραμικό που εξαλείφει πάνω από το 99 τοις εκατό των ρύπων και κοστίζει λιγότερο από ένα λεπτό ανά άτομο ανά ημέρα για να λειτουργήσει. Η κομψή αλλά απλή σχεδίαση του αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη World Vision, IDE. Οι δοκιμές έχουν ήδη αρχίσει τον Νοέμβριο στην Ινδία και την Αφρική. Το σύστημα μπορεί να φιλτράρει μέχρι και 40 λίτρα νερού ανά ημέρα.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 24683,24684,24685,24686,24687,24688,24689,24690,24692″][/images_grid]

Απάντηση