«Βιοκλιματική» η πλατεία της 28ης Οκτωβρίου Νέας Ερυθραίας

Μία από τις παλαιότερες πλατείες της Νέας Ερυθραίας, η πλατεία της 28ης Οκτωβρίου, σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της, άλλαξε πρόσωπο και έγινε «βιοκλιματική». Δημιουργήθηκε μια πλατεία προσβάσιμη στους ανθρώπους και το κυριότερο φιλική προς το περιβάλλον!
Η αναβάθμιση της πλατείας, η οποία βρίσκεται στην «καρδιά» της Νέας Ερυθραίας, ολοκληρώθηκε μέσα σε 4 μήνες. Το έργο «Παρεμβάσεις Βιοκλιματικού Σχεδιασμού και Φωτισμού στην Πλατεία της 28ης Οκτωβρίου» (Φεβρουάριος 2015), συνολικού προϋπολογισμού 70.200,00€ πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου έργου «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ».
Στην πλατεία, μεταξύ άλλων, κατασκευάστηκαν δύο ξύλινες πέργολες, δύο ράμπες ΑμεΑ, δύο σιντριβάνια, ενώ αντικαταστάθηκε το παλαιό ηλεκτρολογικό δίκτυο και τοποθετήθηκαν νέα φωτιστικά σώματα τύπου LED. Επίσης, αυξήθηκε το ποσοστό πρασίνου της Πλατείας με φύτευση πρόσθετων δέντρων και θάμνων.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”no” source=”media: 18304,18305,18306″][/images_grid]

Απάντηση