Έως τον Ιούνιο αλλαγή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων

Ως τον Ιούνιο η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αλλαγή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, ώστε να έλθουν στο επίπεδο της εμπορικής αξίας τους, επεσήμανε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, τονίζοντας ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θα φορολογήσει την ακίνητη περιουσία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, ούτε την πρώτη κατοικία.
Ο κ. Φλαμπουράρης ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης, είναι η καταβολή της 13ης σύνταξης ως το τέλος του 2015.
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Φλαμπουράρης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση με μόλις τριών μηνών άσκηση της εξουσίας, δέχεται πρωτοφανή επίθεση και παρόλα αυτά υλοποιεί ως ένα βαθμό το πρόγραμμα της, γεγονός που, δεδομένων των συνθηκών όπως υπογράμμισε, το χαρακτήρισε «άθλο».
Ερωτηθείς για τον κ. Βαρουφάκη, ο κ. Φλαμπουράρης επεσήμανε ότι έχει όλες τις αρμοδιότητες επί της οικονομίας, ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί λύση και όχι ρήξη, εκτιμώντας πως στις αρχές του επόμενου μήνα θα υπάρξει συμφωνία.
Σχετικά με το επεισόδιο εις βάρος του υπουργού Οικονομικών στα Εξάρχεια είπε ότι «στην πολιτική αντιπαράθεση μπορεί να είμαστε οξείς, αλλά δεν επιτρέπεται η προσωπική στοχοποίηση».
Πάντως, ο κ. Φλαμπουράρης υπογράμμισε πως τα όποια ενδεχόμενα μέτρα δεν πρέπει να εντείνουν την ανθρωπιστική κρίση.
«Εάν βάλουν οι εταίροι τα σημεία του mail Χαρδούβελη είναι δυνατόν να πάμε σε συμφωνία χωρίς να πάμε στον ελληνικό λαό;» διερωτήθηκε ο κ. Φλαμπουράρης, ωστόσο εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί να γίνει δημοψήφισμα, γιατί θα υπάρξει συμφωνία.
«Είμαστε η μόνη χώρα που εννέα μήνες δεν έχει ροή χρηματοδότησης» σημείωσε ο κ. Φλαμπουράρης και κατηγόρησε τους δανειστές ότι επιτίθενται στην κυβέρνηση, για την οποία παραδέχτηκε πως υπερεκτίμησε τη δημοκρατική και διαφανή συμπεριφορά των εταίρων.
Σχολιάζοντας τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, ο κ. Φλαμπουράρης τη χαρακτήρισε επιτυχία, επισημαίνοντας ότι «κερδίσαμε το μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα που σημαίνει τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ».
«Από τη συμφωνία της 20/2 τελειώσαμε με την 5η αξιολόγηση. Εάν έχουν επαναφέρει διάφορα πράγματα δεν είναι δικό μας θέμα», υπογράμμισε και ξεκαθάρισε πως στο δίλημμα μισθοί και συντάξεις ή αποπληρωμή του ΔΝΤ, η επιλογή είναι μισθοί και συντάξεις.

Απάντηση