Ένα υπέροχο σπίτι σε μια απότομη πλαγιά της Κρήτης

της-Κρήτης

Τοποθετημένο σε μια απότομη πλαγιά, βρίσκεται ένα καλοκαιρινό σπίτι από την ομάδα Polyergo, όπου θα ξεχάσετε κάθε τι περιττό και θα επανασυνδεθείτε με την παρθένα φύση που το περιβάλλει.


Το σπίτι βρίσκεται λίγα βήματα μακριά από το αρχαίο χωριό Κάτω Μιξόρρουμα, στο νομό Ρεθύμνου της Κρήτης.

Τα βασικά σχήματα και υλικά – πέτρα, ξύλο, μέταλλο και γύψος – απηχούν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Οι βασικοί εσωτερικοί χώροι με κάποιες νότες παράδοσης, ωστόσο, δεν εγκαταλείπουν τις σύγχρονες ανέσεις, προτιμώντας το ξύλο βελανιδιάς και τις ζεστές αποχρώσεις του και φυσικά υλικά όπως γιούτα, λινό και βαμβακερές ίνες για υφάσματα.

Χάρη σε μια προσεκτική αρχική ανάλυση και ορισμένες επιλογές σχεδίασης, το σπίτι δεν απαιτεί κλιματισμό. Ο άξονας της σκάλας, στην πραγματικότητα, λειτουργεί ως μια φυσική καμινάδα εξαερισμού, ιδιαίτερα χρήσιμη για την καλοκαιρινή ψύξη, ενώ ο λόφος, σε άμεση επαφή με το κάτω μέρος του σπιτιού, δημιουργεί μια σταθερή εσωτερική θερμοκρασία.

Τέλος, η πισίνα βοηθά στη λειτουργία του ελέγχου και της απορρόφησης της ηλιακής θερμότητας. Δύο ηλιακά πάνελ, στραμμένα προς το Νότο και τοποθετημένα στο έδαφος, παρέχουν ζεστό νερό όλο το χρόνο.

υπέροχο-σπίτι-πλαγιά-της-Κρήτης
υπέροχο-σπίτι-πλαγιά-της-Κρήτης

Δείτε επιπλέον φωτογραφικό υλικό της εντυπωσιακής κατοικίας στην πλαγιά της Κρήτης:

υπέροχο-σπίτι-πλαγιά-της-Κρήτης
υπέροχο-σπίτι-πλαγιά-της-Κρήτης
υπέροχο-σπίτι-πλαγιά-της-Κρήτης
υπέροχο-σπίτι-πλαγιά-της-Κρήτης
υπέροχο-σπίτι-πλαγιά-της-Κρήτης

Η ομάδα Polyergo

Αρχιτέκτονες, μηχανικοί & υπεύθυνοι έργων προσφέρουν μια πλήρη γκάμα αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, διαχείρισης έργων και κατασκευών. Όλα ξεκίνησαν το 1978 όταν ο Σταύρος Πολυχρονάκης ίδρυσε μια πρακτική σχεδιασμού και κατασκευής. Από τότε, η επιχείρηση επεκτείνεται αγκαλιάζοντας μεγάλο αριθμό ιδιωτικών και δημόσιων έργων.

Πηγή: polyergo.gr

Απάντηση