Βρίσκοντας το αρχιτεκτονικό σημείο G κάπου ανάμεσα στις Άλπεις

σπίτι

Ο αρχιτέκτονας Alfredo Vanotti ολοκλήρωσε πριν λίγο καιρό αυτό το υπέροχο σπίτι στη βόρεια Ιταλία, που έχει για θέα το μοναδικό ορεινό τοπίο των Άλπεων.


Συγκεκριμένα, ο πελάτης ζήτησε από τον αρχιτέκτονα να σχεδιάσει ένα απλό, καθαρό σπίτι που θα σου δημιουργεί ένα αίσθημα χαλάρωσης και παράλληλα θα εκμεταλλεύεται στο έπακρο την ξεχωριστή θέση στην οποία βρίσκεται, καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

Φωτο: Μarcello Μariana

Το «G House», όπως είναι ο τίτλος αυτού του πρότζεκτ, βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη έκταση ανάμεσα σε αμπελώνες και στην παλιά επαρχία της Ραιτίας στις ανατολικές Άλπεις. Το έργο αποτελεί μια ιδέα του Vanotti, ο οποίος είχε κατά νου να σχεδιάσει μια «κατοικημένη ταράτσα». Από την ανατολική πλευρά, το σπίτι έχει για θέα τις Άλπεις του Μπέργκαμο και υπόσχεται απόλυτη αίσθηση ιδιωτικότητας στους κατοίκους του.

σπίτι-βόρεια-Ιταλία
Φωτο: Μarcello Μariana

Το κύριο μέρος του σπιτιού περιλαμβάνει το σαλόνι, την κουζίνα και το καθιστικό, ενώ στο εξωτερικό δεσπόζει η τεράστια πισίνα μήκους 35 μέτρων.

Στόχος της τελευταίας δεν είναι απλώς η χαλάρωση και η αναζωογόνηση των λουόμενων, καθώς ξεχωρίζει επίσης για τις χρωματικές εναλλαγές που παρατηρεί κανείς στο νερό, ανάλογα βέβαια με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Στο πάνω μέρος του κτιρίου υπάρχει αρκετό πράσινο, ενώ τα φωτοβολταϊκά πάνελ εκμεταλλεύονται απόλυτα την ηλιακή ενέργεια.

σπίτι-βόρεια-Ιταλία
Φωτο: Μarcello Μariana

«Το αποτέλεσμα (αυτού του πρότζεκτ) είναι ένα σπίτι πλήρως ενσωματωμένο στην περιοχή, σχεδόν αόρατο, στο οποίο μπορείς να απολαύσεις την ηρεμία του τοπίου», υπογραμμίζει ο αρχιτέκτονας.

σπίτι-βόρεια-Ιταλία
Φωτο: Μarcello Μariana
σπίτι-βόρεια-Ιταλία
Φωτο: Μarcello Μariana

*Με πληροφορίες από Design Boom

Πηγή: lifo.gr

Απάντηση