Συνέδριο στην Καρδίτσα: «Κλιματική Αλλαγή, Η Αυτοδιοίκηση και η Θεσσαλία Μπροστά στην Παγκόσμια Πρόκληση» 9-10 Ιουνίου

Συνέδριο Κλιματική Αλλαγή, Η Αυτοδιοίκηση και η Θεσσαλία Μπροστά στην Παγκόσμια Πρόκληση
Η ανάδειξη του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, η προβολή-σχολιασμός συμπερασμάτων της διάσκεψης του Παρισιού για το κλίμα, η ανάδειξη της θεσσαλικής πραγματικότητας, καθώς και οι επιπτώσεις και οι προτάσεις αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, είναι οι στόχοι που έχουν τεθεί στο συνέδριο με θέμα «Κλιματική αλλαγή: Η Αυτοδιοίκηση και η Θεσσαλία μπροστά στην παγκόσμια πρόκληση».

Το συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα στις 9 και 10 Ιουνίου, διοργανώνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας και συνδιοργανωτές είναι το ΤΕΕ-Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, το ΤΕΕ Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας, το ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος και η ΕΘΕΜ (Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών). Τελεί, δε, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου, Γιώργος Κωτσός, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε πως στο συνέδριο θα αναπτυχθούν σημαντικοί θεματικοί άξονες από διακεκριμένους επιστήμονες, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε αυτό.

Πηγή: energia.gr

Απάντηση