Κύπρος: Μείωση του ΦΠΑ από 19% στο 5% για ανακαίνιση σπιτιών

Την ίδια ώρα που στην Ελλάδα εξασκούμαστε στην αναζήτηση… ισοδυνάμων οι ταχέως εξερχόμενοι του μνημονίου Κύπριοι προχωρούν σε σημαντική μείωση του ΦΠΑ σε ότι αφορά τις ανακαινίσεις των σπιτιών.
Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε πριν λίγο την πρόθεση της κυβέρνησης για επέκταση της καταβολής μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από 19% στο 5% για ανακαινίσεις οικιστικών μονάδων.

Μια απόφαση, που όπως είπε, μιλώντας στην 88η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, λήφθηκε μετά από πρόταση του επιχειρηματικού κόσμου που θα εγκριθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως εξήγησε, το μέτρο αφορά την καταβολή μειωμένου ΦΠΑ 5%, για ανακαινίσεις όλων των οικιστικών μονάδων και όχι μόνο της πρώτης κατοικίας που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Επιπρόσθετα, μειωμένος ΦΠΑ, ανέφερε, θα καταβάλλεται από ευάλωτες ομάδες καταναλωτών και κατοίκους ακριτικών περιοχών, για επισκευές και βελτιώσεις σε ιδιωτικές κατοικίες, για βελτίωση της ενεργειακής τους απόδοσης ή και ενίσχυση της στατικής τους επάρκειας.

Απάντηση