Έρχονται «αλουμινένια» Toyota από το 2016

Και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο, η Toyota, σκοπεύει να προσποριστεί τα οφέλη του μικρότερου βάρους, με αλουμινένια μέρη αμαξώματος. Το αλουμίνιο εδώ και αρκετά χρόνια αποτελεί την εναλλακτική λύση στη θέση του ατσαλιού. Και όσο οι ανάγκες για πιο αποδοτικά αυτοκίνητα αυξάνονται τόσο αυξάνεται την παρουσία του στα σύγχρονα αυτοκίνητα.

Και μάλιστα όχι μόνο στο αμάξωμα, αλλά σε αναρτήσεις και άλλα μηχανολογικά στοιχεία του αυτοκινήτου. Πληροφορίες φέρνουν την Toyota έτοιμη να μπει στο κλαμπ των εταιρειών που χρησιμοποιούν αλουμίνιο, αντικαθιστώντας αρχικά μέρη του αμαξώματος. Οι ίδιες ανώνυμες πηγές, όπως αναφέρει η Automotive News, δήλωσαν ότι ο Ιάπωνας κατασκευαστής θα ξεκινήσει τη χρήση αυτή σε μοντέλα μαζικής παραγωγής, αρχής γενομένης από το 2016 και από το καινούργιο Lexus RX350 που θα «φορέσει» αλουμινένια εμπρός και πίσω καπό. Το επόμενο μοντέλο που αναφέρεται ως φορέας ευρείας χρήσης αλουμινίου είναι η επόμενη γενιά του Camry, από το 2018.

Η εκτίμησή μας είναι ότι η Toyota προχωρά σε αυτή τη κίνηση, ως μια ενδιάμεση λύση να αντισταθμίσει την υστέρησή της σε επιδόσεις και αποδοτικότητα, έναντι των ανταγωνιστριών εταιρειών που έχουν περάσει ολοκληρωτικά σε κινητήρες τούρμπο και στο downsizing. Επίσης η ιαπωνική εταιρεία, προφανώς, αναμένει τη γενικευμένη χρήσης της προσαρμοζόμενης πλατφόρμας TNGA για να την παντρέψει με αλουμινένιο πέτσωμα. Επισήμως, η Toyota τηρεί σιγή ιχθύος σχετικά με το θέμα του αλουμινίου και περιορίστηκε να δηλώσει μέσω της εκπροσώπου της Jana Hartline πως ο Ιάπωνας κατασκευαστής «σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αλουμίνιο σε μελλοντικά αυτοκίνητα για τα καπό, τις πόρτες και άλλα μέρη για τη μείωση του βάρους. «Επιπλέον», συνέχισε, »θα αυξήσουμε τη χρήση πολυμερών , μικτών υλικών και ρητινών για τον ίδιο ακριβώς σκοπό».

Απάντηση