To γλυπτό βρίσκεται στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο Δήμο Αργυρούπολης – Ελληνικού. Το έργο είναι ένας χρηματοοικονομικός δείκτης πάνω σε κατεστραμμένα θεμέλια για να δείξει τις τρομακτικές επιπτώσεις της κρίσης στον άνθρωπο μέσω της τέχνης.
Τα πέτρινα χρόνια της οικονομικής κρίσης δε θα μπορούσαν να μην εμπνεύσουν τους ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων. Από τις τραγικές συνέπειες της κρίσης στον άνθρωπο γεννήθηκε και η ιδέα του νεαρού γλύπτη Τάσου Νυφαδόπουλου ο οποίος δημιούργησε το πρώτο δημόσιο γλυπτό με αυτό το θέμα.
Ο χρηματοοικονομικός δείκτης πάνω σε…κατεστραμμένα θεμέλια
Στόχος του δημιουργού σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες είναι να δείξει πως κανένας δεν είναι μόνος του μέσω της τέχνης και του πολιτισμού.
Το γλυπτό έχει 6,8 μέτρα μήκος, το πλάτος του είναι 3,4 μέτρα και το ύψος του 3,7 μέτερα. Τα υλικά που χρησιμοποίησε ο δημιουργός είναι ανθρακονήματα, εποξειδικές ρητίνες, υαλουφάσματα, πολυεστέρας και σίδηρος.
Ο γλύπτης Τάσος Νυφαδόπουλος δήλωσε «το γλυπτό επιχειρεί να προβάλει στο προσκήνιο τον άνθρωπο, πέρα από τις στατιστικές αναλύσεις και τους δείκτες της οικονομίας. Η ιδέα μου ήρθε το 2011 αλλά μόλις πριν 1,5 χρόνο ξεκίνησα να το δουλεύω». Τα εγκαίνια του έργου έγιναν την περασμένη Κυριακή και ο κόσμος το υποδέχτηκε με θετικά σχόλια και προβληματισμό που είναι και το ζητούμενο. Το γλυπτό “Κρίση” έχει ήδη αρχίσει να γίνεται θέμα συζήτησης και στο εξωτερικό με όχημα τους Έλληνες της ομογένειας, όπως για παράδειγμα τον καθηγητή του Harvard, Μιχάλη Μακρυγιώργο.
Το γλυπτό φιλοξενείται στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 602 Α και Ιμέρας από τον Δήμο Αργυρούπολης – Ελληνικού ενώ τα έξοδα για την κατασκευή του καλύφθηκαν από χορηγίες.
[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 16031,16032″][/images_grid]