Βιοχάλκο: Αναγκαία κίνηση οι συγχωνεύσεις

Ως αναγκαίες κινήσεις που υπαγορεύτηκαν από την κρίση αλλά και από την κατάρρευση της ζήτησης σε συγκεκριμένους κλάδους χαρακτήρισε η διοίκηση της Βιοχάλκο τις πρόσφατες κινήσεις απορρόφησης των θυγατρικών. Τόσο στην περίπτωση της ΕΤΕΜ, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η κατάρρευση της ζήτησης, ο υψηλός δανεισμός αλλά και η ανάγκη να υπάρξει αναπροσανατολισμός, εξυγίανση και συνέργειες, όσο και στην Σιδενόρ για να μπορέσει η χαλυβουργία να αυξήσει την παραγωγή της και να ενισχύσει τις εξαγωγές της χρειάζεται κεφάλαια κίνησης που θα προσφερθούν μέσω της συγχώνευσης με την μητρική εταιρεία συμμετοχών.
Μάλιστα ειδικά για τη χαλυβουργία όπως ανακοινώθηκε, μέχρι τον Αύγουστο θα έχει ολοκληρωθεί και η νέα επένδυση για την κατασκευή 2ου επαγωγικού φούρνου στη Θεσσαλονίκη (ο πρώτος τοποθετήθηκε στο Βόλο) προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή, να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να καταστεί η χαλυβουργία πιο ανταγωνιστική στις εξαγωγές της. Στον κλάδο της χαλυβουργίας πάντως όπως και τον τομέα χαλκού, ο όμιλος επανέλαβε την αισιοδοξία του για ανάκαμψη των μεγεθών και κερδοφορία, από τη ζήτηση που αναμένεται να προκύψει από ενεργειακά έργα.

Στην περίπτωση της Σωληνουργείας Κορίνθου, όπως τονίστηκε, αναμένεται το επόμενο δίμηνο να γίνει η ανάθεση της εργολαβίας των σωλήνων του αγωγού TAP, στον οποίο υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι ένα μερίδιο θα πάει στη θυγατρική της ΒΙΟ. Το ίδιο ισχύει και για τον κλάδο των υποβρύχιων καλωδίων, στον οποίο έχουν κάνει δυναμική είσοδο τα Ελληνικά Καλώδια μέσω της Fulgor.
Από το 2013 όταν και ο όμιλος βρέθηκε στο σημείο καμπής καταγράφοντας πραγματικές ζημιές, φτάνουμε σήμερα να έχουμε γυρίσει σελίδα με λειτουργική κερδοφορία και τεράστιο πεδίο ανάπτυξης τόσο στα καλώδια όσο και στη σωληνουργεία, ανέφερε χαρακτηριστικά η διοίκηση του ομίλου.
Στον κλάδο του real estate, τέλος, όπως ανακοινώθηκε εντός του Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το εμπορικό κέντρο Mare West σε ένα ακίνητο έκτασης 15 χιλιάδων τετραγωνικών στο παλιό εργοστάσιο της Σωληνουργείας Κορίνθου. Ήδη στο retail park, το οποίο θα είναι ένα ανοιχτό πάρκο μπροστά στη θάλασσα και όχι ένα κλειστό mall, έχουν παραχωρηθεί τα μεγάλα καταστήματα σε Σκλαβενίτη, Μουστάκα και Nike. Τέλος για το ξενοδοχείο στην πλατεία Καραϊσκάκη συνεχίζεται η αναζήτηση εταιρείας που θα το διαχειριστεί, αν και η φετινή καλοκαιρινή σεζόν, όπως όλα δείχνουν, θα χαθεί.

Απάντηση