2018 2018 Αλουμίνιο Αρχιτεκτονική Ειδήσεις

Alumil: Arxellence Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής

Alumil
Print Friendly, PDF & Email

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και η εταιρία Alumil προκηρύσουν στο δήμο Διονύσου αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το σχεδιασμό δημοτικής βρεφονηπιακής μονάδας και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, με αρχές αειφόρου σχεδιασμού και τη βέλτιστη εφαρμογή και ανάδειξη καινοτόμων προϊόντων της Alumil.

Περιγραφή διαγωνισμού

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού οι συμμετέχοντες καλούνται να αναπτύξουν τον σχεδιασμό κτιρίου σε δύο επίπεδα που θα περιλαμβάνει Μονάδα Απασχόλησης Βρεφών και Νηπίων, δυναμικότητας 6 βρεφών και 15 νηπίων, και Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στον 1ο όροφο, δίνοντας προτεραιότητα στην εύρυθμη λειτουργία του συνολικού συγκροτήματος, στη σχέση δομημένου και αδόμητου χώρου και στο αποτύπωμα του στο περιβάλλον.

Η Μονάδα Απασχόλησης Βρεφών και Νηπίων θα τοποθετηθεί στο ισόγειο του κτιρίου ώστε η πρόσβαση να γίνεται ανεμπόδιστα, χωρίς την ανάγκη κλιμάκων παρά μόνο κεκλιμένων επιπέδων ήπιας κλίσης και θα περιλαμβάνει τους εξής χώρους:

✓ Υποδοχή, Διοίκηση
✓ Χώροι βρεφών
✓ Χώροι νηπίων
✓ Βοηθητικές υπηρεσίες

Η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων θα βρίσκεται στον 1ο όροφο του κτιρίου και η πρόσβαση θα γίνεται μέσω κλιμακοστασίου, ή ράμπας, ή και
ανελκυστήρα, ώστε να εξυπηρετούνται και εμποδιζόμενα άτομα ή άτομα με αναπηρίες.

Η αίθουσα θα περιλαμβάνει είσοδο, χώρους υγιεινής, κυλικείο και μικρό αποθηκευτικό χώρο. Η διαμόρφωση της, η δυνατότητα ή μη διαχωρισμού της και το σύνολο της επιφανείας της, είναι ευθύνη των διαγωνιζομένων.

Κριτήρια Αξιολόγησης

  • Η Αρχιτεκτονική ποιότητα της πρότασης και η Λειτουργικότητα του κτιρίου
  • Η κοινωνική διάσταση του σχεδιασμού και η ένταξη αρχών βιώσιμου σχεδιασμού
  • Το πνεύμα καινοτομίας, η ενσωμάτωση τεχνολογιών αιχμής και η χρήση νέας γενεάς αρχιτεκτονικών συστημάτων της εταιρίας Alumil.

Έναρξη διαγωνισμού: 10 Ιανουαρίου 2018

Βραβεία

Η κριτική επιτροπή θα κληθεί να επιλέξει τρία βραβεία και δύο επαίνους, οι αμοιβές των οποίων θα φτάνουν το ποσό των 14.000€

Κριτική επιτροπή

Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από πέντε μέλη και υποστηρίζεται από δύο ειδικούς συμβούλους.

Κανονισμοί Συμμετοχής

Προκήρυξη

Περισσότερες πληροφορίες: arxellence.alumil.co

Απάντηση